Yerel Haberler - 03.11.2026 - 12:35
ANKARA – BHA
Eskişehir’de babaanne ve dede, 2017 doğumlu torunlarıyla kişisel ilişki kurabilmek amacıyla eski gelinlerine karşı Eskişehir 8. Aile Mahkemesinde dava açtı.
Mahkeme, babaanne ve dedenin torunlarıyla her ayın ilk hafta sonu cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.30 saatleri arasında görüşmesine karar verdi. Ayrıca dinî bayramların ikinci günü ve yarıyıl tatilinin son hafta sonunda da belirli saatlerde görüşme hakkı tanındı.
Karara tarafların itiraz etmesi üzerine dosya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesine taşındı. İstinaf mahkemesi, başvuruları esastan reddederek yerel mahkemenin kararını uygun buldu.
Bunun üzerine babaanne ve dede, görüşme sürelerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle, anne ise kararın tamamına yönelik temyiz başvurusunda bulundu.
Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, annenin itirazlarını reddederken babaanne ve dedenin görüşme süresine ilişkin itirazını haklı buldu.
Daire, yerel mahkemenin belirlediği sürelerin torun ile babaanne ve dede arasındaki sevgi ve iletişim bağlarının gelişmesi için yeterli olmadığına hükmetti.
Kararda şu ifadelere yer verildi:
“Verilen kararda belirlenen kişisel ilişki süreleri, dede ve babaanne ile torun arasındaki sevginin ve iletişimin kurulmasına yeterli değildir.”
Yargıtay, kişisel ilişkinin çocuğun sevgi ortamında büyümesine ve aile bağlarının güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek çocuğun üstün yararının gözetilmesi gerektiğini vurguladı.
Yargıtayın kararıyla babaanne ve dedenin torunlarıyla görüşme süreleri yeniden düzenlendi.
Buna göre çocuk, her ayın ilk hafta sonu cumartesi saat 10.00’dan pazar saat 17.30’a kadar babaanne ve dedesinin yanında kalabilecek.
Dinî bayramların ikinci günü ve yarıyıl tatilinin son haftasındaki cumartesi günü ise 10.00-17.30 saatleri arasında görüşme gerçekleştirilebilecek.
Ayrıca çocuk, her yıl 1 Ağustos saat 10.00’dan 7 Ağustos saat 17.30’a kadar babaanne ve dedesiyle birlikte kalabilecek.
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yeniden yargılama yapılmasına gerek görmeyerek yerel mahkemenin kararını bu şekilde düzeltti ve oy birliğiyle onadı.
Yerel Haberler Devlet Bahçeli: Terör bitecek, kardeşlik yükselecek
Yerel Haberler Enflasyon açıklandı: Kasım ayı kira artış oranı belli oldu
Yerel Haberler Emekli zammında 4 aylık oran belli oldu: Yüzde 8,28
Yerel Haberler Ekim ayı enflasyonu açıklandı: Aylık yüzde 2,58
Yerel Haberler Yeşilırmak’ın üzerinde yükselen tarih: Amasya Kalesi
Yerel Haberler Süper Lig’de 11. hafta heyecanı: Fikstür belli oldu
Yerel Haberler Prof. Dr. Kemal Şamlıoğlu TBMM Genel Sekreterliğine atandı
Yerel Haberler TİMBİR’den DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a ziyaret
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021