Yalvaç’ta Sinan Yürük adına yeni okul temeli atıldı

Yerel Haberler - 22.11.2025 - 15:55

ISPARTA-BHA

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde hayırsever iş insanı Kerim Yürük tarafından, genç yaşta hayatını kaybeden oğlu Sinan Yürük adına inşa edilecek 16 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Isparta Valisi Abdullah Erin, Yürük ailesi, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Vali Erin, yaptığı açıklamada Sinan Yürük’ün isminin eğitim idealine verdiği önem ve hayırseverlik mirasıyla birlikte bu okulda yaşatılacağını belirterek şunları söyledi:

“Sinan Yürük ismi; önem verdiği eğitim idealinin ve benimsediği hayırseverlik mirasıyla birlikte, vatanına ve milletine hizmet edecek yeni kuşakların yetişeceği bu eğitim yuvasında yaşamaya devam edecek inşallah.”

Vali Erin; okulun yapımını üstlenen hayırsever Kerim Yürük ve ailesine, sürece katkıda bulunan Temeller İnşaat sahibi Nafiz Temel’e, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’a ve emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Erken yaşta hayatını kaybeden Sinan Yürük’ü rahmetle andığını belirten Erin, ailesine sabırlar diledi.

16 derslikli olarak inşa edilecek okulun tamamlandığında Yalvaç’ın eğitim kapasitesine önemli katkı sunacağını ifade eden Vali Erin, okulun ilçe halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Yerel Haberler Osmangazi’de 9 ayda binlerce ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

Yerel Haberler İnegöl Belediyesi’nden sıfır atıkta karekodlu tanıtım

Yerel Haberler Bursa Başkan Vekili Biba: Bursa’nın her mahallesine hizmet ulaşacak

Yerel Haberler Bursaspor’un golcüsü Iheanacho’dan 11 maçta 15 gol

Yerel Haberler Binlerce yıllık Hitit kenti Sarissa turizme kazandırılacak

Yerel Haberler Ankara’nın tarihi Paraşüt Kulesi yeniden hizmete açılıyor

Yerel Haberler Kültepe’de 78 yıllık kazı tarihinde bir ilk: Helenistik mozaik bulundu

Yerel Haberler AİÇÜ’lü akademisyenin TÜBİTAK projesine destek

Yerel Haberler Ankara Sincan’da zincir marketin çanta uygulamasına inceleme

Yerel Haberler Ağrı’da Betül Bozkurt, hafızlık öğrencileriyle buluştu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021