Yerel Haberler - 18.07.2025 - 6:21
ANKARA-BHA
Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerine Avrupa Birliği’nden bir onay daha geldi. Bursa’nın meşhur kestane şekeri ile Edirne’nin İpsala ilçesinde yetiştirilen pirinç, AB tescili yolunda önemli bir adımı geride bıraktı. Avrupa Komisyonu, her iki ürün için yapılan tescil başvurusunu uygun buldu ve süreci Resmi Gazete’de yayımladı.
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Muhammed Zeki Durak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu ürünler, üç aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından tescillenecek” bilgisini paylaştı.
Durak, Türkiye’nin AB’de tescilli coğrafi işaret sayısının şu anda 36 olduğunu hatırlatarak, yeni başvurularla bu sayının artırılması ve Türk coğrafi işaretlerinin uluslararası alanda daha görünür kılınması için çalıştıklarını vurguladı. “Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı
Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı
Yerel Haberler Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş
Yerel Haberler Başkan Fatma Betül Sayan Kaya Isparta‘ya geldi
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021