Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşmede yeni aşama

Yerel Haberler - 13.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2022’den bu yana devam eden normalleşme süreci kapsamında güven artırıcı önlemlerin sürdüğünü belirtti.

Açıklamada, doğrudan ticaretin uygulanabilmesi amacıyla gerekli bürokratik çalışmaların tamamlandığı ifade edilirken, yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle ilgili ayrıntılar da paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye’den üçüncü bir ülke üzerinden Ermenistan’a gönderilen ya da aynı güzergah üzerinden Ermenistan’dan Türkiye’ye ulaştırılan malların nihai çıkış veya varış noktası artık resmi belgelerde “Ermenistan/Türkiye” olarak gösterilebilecek.

Keçeli, Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınırının açılmasına yönelik teknik ve bürokratik çalışmaların da sürdüğünü bildirdi.

Türkiye’nin Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve ekonomik iş birliğini desteklediğini vurgulayan Keçeli, bölgede oluşan tarihi fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yerel Haberler Özel Eğitimde, Aileler İçin Yol Haritası Rehberi Yayınlandı

Yerel Haberler Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşmede yeni aşama

Yerel Haberler Ali Çetin’den CHP’li belediyelere dikkat çeken çıkış: “Keşke eleştirecek hizmet bulabilsek”

Yerel Haberler Antalya Büyükşehir Belediyesine soruşturma: 25 gözaltı

Yerel Haberler Erzurum’da Okulda Marş Gerginliği: “Burası Tribün Değil”

Yerel Haberler Erzurum’da kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Yerel Haberler Erzurum’da Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

Yerel Haberler Sinop’ta dereyi kirleten tesise 1 milyon 678 bin lira ceza

Yerel Haberler DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir

Yerel Haberler Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021