Tunceli’de 1 ayda 5 ilçede 274 firma denetlendi

Yerel Haberler - 31.10.2025 - 14:35

SITKI TAŞEL / ELAZIĞ-BHA

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü, İl Müdürü Kayahan Topal öncülüğünde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

1 ayda 5 ilçe denetimi

Denetimler, şehir merkezinde Atatürk, Moğultay ve Cumhuriyet Mahalleleri başta olmak üzere; Pülümür, Nazımiye, Ovacık, Çemişgezek ve Mazgirt ilçelerinde eş zamanlı olarak yürütüldü.

Tüketicinin korunması, haksız fiyat artışlarının önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde; fiyat etiketi, fiyat listesi ve raf- kasa uyumu gibi konular titizlikle incelendi.

“Genelde olumsuzluk görünmüyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tunceli Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal: “Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatlarıyla, vatandaşlarımızın güvenli ve adil ticaret ortamında alışveriş yapabilmeleri için denetim faaliyetlerimizi aralıksız devam ettiriyoruz. Genel anlamda olumsuzluk tespit etmiyoruz, gördüğümüz eksikleri de önce uyarma yoluna gidiyoruz. Buna karşın sonuç alamazsak tüketicimizi mağdur etmemek adına idari yaptırım uygulamak zorunda kalıyoruz” dedi.

Yerel Haberler TULGA 4×4 sahada: Türkiye’nin yerli zırhlı SUV’u göreve başladı

Yerel Haberler İş İnsanı ve Hukukçu Emel Özden: 12 ay turizm, Türkiye’nin geleceğidir

Yerel Haberler Hekimsen ve AL-KON toplantısında ekonomik model ve hekim hakları gündeme geldi

Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı

Yerel Haberler Erzurumşehirspor U-16 Türkiye finalleri yolunda Trabzon’a gidiyor

Yerel Haberler RİBEGEM’den Dünnya Down Sendromlular Günü’ne özel etkinlik

Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor

Yerel Haberler Isparta Şehidini uğurladı: Binbaşı Sinan Taştekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler Polisin dur ihtarına uymadı cezayı yedi

Yerel Haberler 2026-ALES/1 için başvuru süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021