Toplam 4 bin 405 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Aksaray Haberleri - 10.08.2015 - 16:23

2015 ÖSYS sonuçlarına göre Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri sona erdi. İlgili kayıt süresi içerisinde ASÜ’ye, toplam 4 bin 405 öğrenci kayıt yaptırdı.

Bu yıl ASÜ’ye 5 bin 154 kontenjan ayrılmış, ÖSYS sonuçlarına göre 5 bin 28 öğrenci üniversitedeki çeşitli bölüm ve programlara yerleşmişti. Yerleşen öğrencilerden 4 bin 405’i kayıt işlemini gerçekleştirdi ve ASÜ ailesine katıldı. Toplam 749 kontenjan ise boş kaldı. Bu yıl üniversite kayıt işlemleri internet ortamında, e-devlet üzerinden elektronik olarak da yapılabilince, öğrencilerin çok büyük bir kısmı, üniversiteye gelmeden işlemini tamamladı. ASÜ’ye kayıt yaptıran 4 bin 405 öğrencinin 2 bin 943’ü, kayıtlarını online olarak gerçekleştirdi.

28 Temmuz’da başlayan e-devlet kayıtları 5 Ağustos’ta, 3 Ağustos’ta başlayan yerinde kayıtlar ise 7 Ağustos’ta sona ermişti. ASÜ’de yeni dönem dersleri, 28 Eylül 2015 tarihinde başlayacak.

Aksaray Haberleri Çocuk akademileri yıl sonu programı muhteşem finali

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5,3 milyar dolarlık dev finansman

Aksaray Haberleri Malatya TSO’dan e-ticaret ve dijital markalaşma eğitimleri

Aksaray Haberleri Gülistan Doku dosyasında kritik nakil

Aksaray Haberleri İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Etkinlikleri Başladı

Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Aksaray Haberleri Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021