TİMBİR Genel Başkanı Basa’dan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü mesajı

Yerel Haberler - 04.12.2025 - 10:23

ANKARA-BHA

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Dr. Süleyman Basa, mesajında madencilik sektörünün ulusal kalkınmadaki kritik rolünü vurguladı.

Kutsal bir meslek, zorlu bir uğraş

Madenciliği, her vardiya başında “selametle” diyerek uğurlanan ve çıkışta “geçmiş olsun” dilekleriyle karşılanan, zorlu bir meslek olarak tanımlayan Basa, “Emek ve alın teriyle yer altındaki cevheri gün ışığıyla buluşturarak milletimizin hizmetine sunan madencilerimiz; evlerimize, okullarımıza, hastanelerimize, sanayimize ve teknolojimize kazandırdığı her maden zerresi kadar teşekkürü hak eden kutsal bir mesleği icra ediyorlar,” ifadelerini kullandı.

Canı pahasına çalışanlara minnet

Basa, maden emekçilerinin ülkenin kalkınmasına sunduğu katkının paha biçilemez olduğunu belirterek, tüm madencilere olan minnetini şu sözlerle dile getirdi: “Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan, yerin binlerce metre altında her türlü zorluğa karşı alın teri döken maden emekçilerimize olan vefa borcu asla ödenemez. Yerin yüzlerce metre altında canı pahasına emek harcayarak bu ülkenin kalkınmasında önemli katkıları olan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, bu uğurda hayatını kaybeden maden şehitlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum. Halen çalışmakta olan madencilerimize ve ailelerine sağlık ile mutluluk diliyorum.”

İş güvenliği vurgusu

Türkiye’nin maden yatakları bakımından zengin ve verimli bir oluşuma sahip olduğunu hatırlatan Dr. Süleyman Basa, sektördeki iş güvenliği konusunun önemine vurgu yaptı:

“Yeraltı zenginliklerimizi çevre ve insan sağlığına duyarlı bir anlayışla ülke ekonomimize kazandırmak, riskli ve meşakkatli uğraşların verildiği madencilik sektöründe çalışan emekçilerimizin iş güvenliği ve iş sağlığı konularının daha sıkı ele alınmasını sağlamak kaçınılmaz bir gerçektir.”

Mesajının sonunda tüm madencilere kazasız, olumsuzluklardan uzak bir çalışma ortamı dileyen Basa, hayatını kaybeden maden şehitlerini rahmetle andı ve tüm maden kazalarının son bulması temennisini yineledi.

Yerel Haberler Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi

Yerel Haberler Ömer Gürsoy: Yetenek Var, Destek Yok: Anadolu’nun Tenis Gerçeği

Yerel Haberler Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

Yerel Haberler Sosyal medyada 15 yaş sınırı hazırlığı

Yerel Haberler Dereboğazı ve Döşemealtı’nda can pazarı

Yerel Haberler Beypazarı belediyesi T.S.M Korosu çalışmalara başladı

Yerel Haberler Karacan Grup Demir Çelik ile Beton Mikser Oluklarında Yeni Dönem Başlıyor

Yerel Haberler Satılık konut ilanlarına e-Devlet doğrulaması geliyor

Yerel Haberler Beypazarı’nda TYT, AYT ve LGS deneme sınavları düzenlenecek

Yerel Haberler Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021