Yerel Haberler - 03.02.2026 - 14:24
ANKARA-BHA
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Suriye’de devam eden normalleşme ve bütünleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Süreci yakından izlediklerini belirten Kurtulmuş, Suriye’de bütünleşme yönünde atılan adımların dikkatle takip edildiğini ve gelinen aşamanın olumlu bulunduğunu kaydetti.
Kurtulmuş, barışın kalıcı hale gelmesi için mevcut mutabakatlara bağlı kalınmasının önemine işaret etti. Şam yönetimi ile SDG arasında varılan mutabakatın, askeri ve idari alanda kademeli entegrasyonu hedeflemesinin bölge barışı açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. Bu sürecin, Suriye’nin devlet kapasitesini güçlendirerek yeni bir güvenlik yapısına zemin hazırladığını belirtti.
Toplumsal kesimlerin yerel çeşitliliği koruyarak devlet otoritesinin adalet temelinde tesis edilmesinin yeni dönemin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve milli egemenliğinin vazgeçilmez olduğunu dile getirdi. Katılımcı bir yönetim anlayışının ve adil temsilin bölge açısından önemine dikkat çekti.
Parçalanma ve fiili bölünmelerin bölgeye huzur getirmeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, birlik ve bütünlük içinde bir Suriye’nin başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkeleri için güvence oluşturacağını belirtti. Suriye’nin bütünlüğüne yönelik atılan her adımın, Türkiye’nin terörle mücadele hedeflerini de desteklediğini kaydetti.
Terör örgütlerinin etkisinin sona ermesiyle birlikte siyasetin daha geniş bir alan bulacağını ifade eden Kurtulmuş, terörün sona ermesinin bölgedeki kardeşlik bağlarını güçlendireceğini belirtti. Türkiye’nin, bölge halklarıyla birlikte kalıcı barıştan yana tutumunu sürdüreceğini vurgulayan Kurtulmuş, Suriye’nin yeniden inşası, kurumlarının güçlendirilmesi, sınır güvenliği ve terörle mücadele konularında destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Yerel Haberler Ankara’da ruh sağlığında uluslararası adım
Yerel Haberler Türk ekibi Antarktika’da: 14 bilimsel proje yürütülecek
Yerel Haberler Aksaray İl Genel Meclisi’nde Yoğun Mesai Sürüyor
Yerel Haberler SAĞLIK-SEN Aksaray’da Sendikal Çalışmalarını Sürdürüyor
Yerel Haberler Ortaköy Yunus Emre OSB’de Yatırımcı Trafiği Artıyor
Yerel Haberler Ortaköy’e Gençlik Merkezi Müjdesi
Yerel Haberler Türkiye ile Özbekistan’dan ticareti büyütecek imza
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021