Yerel Haberler - 05.02.2026 - 15:22
ANKARA-BHA
Süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması yeniden gündeme gelirken, bunun yerine evlilik süresine bağlı nafaka modeli için hazırlık yapıldığı öğrenildi. AK Parti’nin, düzenleme sürecinde akademisyenler, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldığı, aynı zamanda etki analizleri yürüttüğü belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, kısa süreli evliliklerin ardından süresiz nafaka ödenmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Çalışmada, evlilik süresinin nafakanın ne kadar süreyle ödeneceğini belirlemesi öngörülüyor. Buna göre, 3 yıl süren evliliklerde 5 yıl, 5 yıl süren evliliklerde 7 yıl nafaka verilmesi gündemde bulunuyor. Yaklaşık 10 yıl süren evlilikler için ise nafaka süresinin 12 ila 15 yıl arasında olması seçenekler arasında yer alıyor.
Hazırlık kapsamında, kadınların mağduriyet yaşamaması için ek önlemler de değerlendiriliyor. AK Partili kaynaklar, yoksul ve çocuklu kadınların korunacağını, nafakası sona eren ve çalışmayan kadınlara sosyal yardım sağlanmasının planlandığını ifade ediyor. Öte yandan, uzun süren çekişmeli boşanma davalarının yarattığı mağduriyetleri azaltmak amacıyla dava sürelerinin kısaltılmasına yönelik düzenlemelerin de gündemde olduğu bildiriliyor.
Yerel Haberler HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca’yı ziyaret etti
Yerel Haberler Şehit babaları Babalar Günü’nde unutulmadı
Yerel Haberler Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021