Yerel Haberler - 02.11.2025 - 7:34
ANKARA – BHA
İshak, yaptığı açıklamada, orduya karşı silahlı mücadele yürüten ve özellikle Darfur başta olmak üzere Sudan’ın farklı bölgelerinde sivillere yönelik katliamlarla suçlanan HDK’nın Faşir’deki ihlallerine ilişkin bilgi verdi.
“HDK kente girdikten sonra ilk 2 gün içinde 300 kadını öldürdü.” diyen İshak, sözlerine şöyle devam etti: “Faşir’de kadınlar cinsel saldırı, şiddet ve işkenceye maruz kalıyor. Kentte insanlar; işkenceye, istismara, şiddete uğramaya, aşağılanmaya ve küçük düşürülmeye devam ediyor. Burada yaşananlar, sistematik bir etnik temizlik ve herkesin sessiz kalarak göz yumduğu büyük bir suçtur.”
Bakan İshak, saldırılardan kaçmak için Faşir’den Tavila kasabasına yönelen sivillerin de tehlike altında olduğunu belirterek, “Çünkü bu bölgeler arasındaki yollar ölüm yoluna dönüştü.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021