Yerel Haberler - 25.01.2026 - 8:05
ANKARA – BHA
Erzurum’da önceki günlerde etkili olan kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı. Özellikle yüksek kesimlerde dere yatakları, bitkiler ve ağaçlar buzla kaplandı. Bazı sürücüler, araçlarının camlarının donmaması için battaniye ile önlem almaya çalıştı.
Kars’ta yağış sonrası bazı araçlar kar altında kalırken, binaların çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri kent genelinde kar küreme çalışmalarına başladı. Sarıkamış ilçesinde ise kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aşması, ana caddelerde araç ve yaya trafiğinde aksamalara yol açtı. Çatılarda oluşan buz sarkıtları için Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri çalışma yürüttü. Toplanan kar ve buz kütleleri kamyonlarla şehir dışına taşındı.
İl Özel İdaresi ile Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de sorumluluk alanlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Ardahan’da da soğuk hava ve kar etkisini gösterirken, yağışla birlikte kentin birçok noktasında buzlanma meydana geldi.
Sivas’ta ise kar ve tipi nedeniyle 493 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışma başlattığı belirtildi. Çalışmalarda hastalık, doğum ve vefat gibi acil durumların yaşandığı bölgelere öncelik verildiği ifade edilirken, sürücülerden dikkatli olmaları ve yapılan uyarılara uymaları istendi.
Yerel Haberler Şehit babaları Babalar Günü’nde unutulmadı
Yerel Haberler Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem
Yerel Haberler Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Yerel Haberler Eğitimci Hayat Aras: “Yakutistan’da Isıah (IHIAH) Bayramı”
Yerel Haberler Otomotivde “6 ay-6 bin km” uygulaması devam edecek
Yerel Haberler Başkan Kasap, Babalar Günü’nde huzurevi sakinleriyle buluştu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021