Soğuk hava etkisini kaybediyor: İç ve batı bölgelerde sıcaklık artıyor

Yerel Haberler - 19.01.2026 - 7:06

ANKARA-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde, hafta başına kadar etkisini sürdüren soğuk hava dalgasının yerini daha ılıman bir hava kütlesine bırakacağı belirtildi. Özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde sıcaklıkların kademeli olarak artacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar 6 ila 10 derece yükselecek

Tahminlere göre, yarından itibaren hava sıcaklıkları söz konusu bölgelerde 6 ila 10 derece artarak mevsim normalleri civarına, yer yer ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde hissedilir bir sıcaklık artışı bekleniyor.

Diğer bölgelerde mevsim normalleri

Doğu ve güney kesimlerde ise sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri seviyesinde seyretmeye devam edeceği, yağışlı sistemlerin bölge bölge etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

Meteoroloji’den uyarı

Meteoroloji yetkilileri, sıcaklık artışına rağmen özellikle iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görülebileceğine dikkat çekerek, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Yerel Haberler Ankara’da EGO otobüsü kazası: 1 kişi yaşamını yitirdi, 9 yaralı

Yerel Haberler Avrupa’dan 150 katılımcı Kırıkkale’de sertifika aldı

Yerel Haberler İstanbul’da 4 ilçede planlı su kesintisi uygulanacak

Yerel Haberler NATO zirvesi öncesi Ankara’da geniş güvenlik tedbirleri

Yerel Haberler Yeşilay’dan Aile ve Sosyal Hizmetler Personeline Teknoloji Bağımlılığı eğitimi

Yerel Haberler YKS adaylarının eğitim bilgisi işlemleri için sistem aktif edildi

Yerel Haberler Kırıkkale’de AR-GE Çalışmaları Sırasında Patlama İddiası

Yerel Haberler Messi tarihe geçti! Arjantin, Avusturya engelini aşarak zirveye yürüdü

Yerel Haberler Yağışlar arttı, barajlardaki doluluk oranı yüzde 81’i aştı

Yerel Haberler Devlet Bahçeli: AB Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021