Resmi olmayan sonuçlara göre KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimini Tufan Erhürman kazandı

Yerel Haberler - 19.10.2025 - 17:25

ANKARA – BHA

KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Bertan Özerdağ, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Erhürman’ın yüzde 62,76 oranında oy alarak cumhurbaşkanlığı yarışını kazandığını duyurdu. Bağımsız aday Ersin Tatar ise yüzde 35,81 oyda kaldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 64,87 olarak kayıtlara geçti.

Sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 18.00 itibarıyla sona erdi. KKTC halkı, ülke tarihinde dokuzuncu kez cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandığa gitti.

“Dış politika Türkiye ile yakın istişare içinde yürütülecek”

Seçimi önde tamamlayan Tufan Erhürman, sonuçların ardından yaptığı açıklamada, dış politikanın Türkiye ile yakın koordinasyon içinde yürütüleceğini vurguladı. “Dış politika elbette Türkiye’yle yakın istişareyle yürütülecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diyen Erhürman, tüm ilçelerde önde olduklarını belirterek, “Kardeşliğimiz kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Seçimin kazananının tüm Kıbrıs Türk halkı olduğunu söyleyen Erhürman, “Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kıbrıs Türk halkı olarak hep birlikte kazandık” dedi.

Eşi, oğlu ve tüm ailesine teşekkür eden Erhürman, cumhurbaşkanı olarak toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağını, hiçbir ayrım gözetmeyeceğini ifade etti. “Toplumun huzuru ve güvenliği temel önceliğimiz olacak. Halkıma güvenim sonsuzdur. Bu halka mensup olmak benim en büyük onurumdur, gururumdur” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat

Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı

Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı

Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi

Yerel Haberler İstanbul’da sahte içki operasyonu: 28 bin litre alkol ele geçirildi

Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı

Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi

Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi

Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021