Yerel Haberler - 08.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşın 40. gününde varılan geçici ateşkesi değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, açıklamasında şunları belirtti: “İran’ın görüşlerinin temel ilkeler olarak kabul edildiği ateşkes, büyük şehit liderimiz Hamaney’in kanının meyvesi ve halkımızın sahnedeki varlığının bir başarısıdır. Bugün de diplomasi meydanında, savunma alanında ve hizmet ulaştırmada yan yana durmaya devam edeceğiz.”
ABD ve İsrail’in İran’a 28 Şubat’ta başlattığı saldırıların ardından, İran’ın misillemeleri ve bölgeye yönelik operasyonlarla süreç savaş boyutuna taşındı. ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan’da 01.30 sularında iki haftalık ateşkesi kabul ettiklerini duyurdu. Trump, “Hürmüz Boğazı’nın açılması şartıyla” bu ateşkesi kabul ettiklerini ve İran’dan aldıkları 10 maddelik teklifin müzakere için uygulanabilir bir temel oluşturduğunu ifade etti.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ise, İran’ın savaştaki hedeflerine ulaştığını belirterek, nihai müzakerelerin İslamabad’da en fazla 15 gün içinde sonuçlandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.
Yerel Haberler BM ve TBB’den Giresun’a örnek proje vurgusu
Yerel Haberler Yunanistan’dan 15 yaş altına sosyal medya yasağı
Yerel Haberler Nallıhan’da sürdürülebilir gıda güvenliği eğitimi
Yerel Haberler Televizyonlar da yenilenmiş ürün kapsamına giriyor
Yerel Haberler Gazze’de ambulanslar durma noktasında
Yerel Haberler Çorum’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021