Muhtemel 11’ler: Galatasaray, Manchester City deplasmanında

Yerel Haberler - 28.01.2026 - 7:56

İSTANBUL-BHA

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 10 puanla 17. sırada yer alıyor. Averajla Karabağ’ın önünde bulunan temsilcimiz, Manchester City deplasmanında kazanması halinde 36 takımlı lig etabını ilk 16 içinde tamamlamayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, İngiltere’den 3 puanla dönmesi durumunda play-off etabına seri başı olarak katılarak önemli bir avantaj elde edecek.

Kart sınırındakiler ve eksikler

Galatasaray’da Ismail Jakobs, Davinson Sanchez ve Mario Lemina sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ara transferde kadroya dahil edilen Noa Lang ile Yaser Asprilla ise statü gereği Manchester City karşısında forma giyemeyecek.

Öte yandan İlkay Gündoğan ve Leroy Sane, eski takımlarına karşı sahaya çıkacak. İlkay, Manchester City’de iki farklı dönemde toplam 8 sezon forma giyerken; Sane ise 2016-2020 yılları arasında İngiliz ekibinde 4 sezon görev yaptı. İki futbolcu da Pep Guardiola yönetiminde önemli başarılara imza atmıştı.

Osimhen rekor peşinde

Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, tarihi bir başarıya çok yakın. Gol atması halinde sarı-kırmızılı formayla Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcu unvanını tek başına ele geçirecek.

26 yaşındaki santrfor, Avrupa kupalarında çıktığı 12 maçta 12 gol kaydederek Milan Baroš ve Shabani Nonda ile zirveyi paylaşıyor. Osimhen, bir gol daha atması durumunda kulüp tarihine geçecek.

Manchester City’de formsuzluk ve eksikler

Ev sahibi Manchester City, son dönemde istediği sonuçları almakta zorlanıyor. Premier Lig’de son 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi’ndeki son karşılaşmasında ise Bodo/Glimt’e 3-1 yenildi.

City’de Rodri (cezalı), Marc Guehi ve Antoine Semenyo statü gereği Galatasaray’a karşı oynayamayacak. Ayrıca Josko Gvardiol, Ruben Dias, John Stones, Nico Gonzalez, Mateo Kovacic, Oscar Bobb ve Savinho’nun sakatlıkları bulunuyor.

Etihad Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcılıklarını Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak.

Muhtemel 11’ler

Manchester City: Donnarumma, Nunes, Khusanov, Ake, O’Reilly, Foden, Reijnders, Bernardo Silva, Cherki, Doku, Haaland.

Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Lemina, Torreira, Sara, Sane, Barış, Osimhen.

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz” mesajı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz-ı Sultan” mesajı

Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021