Muğla Büyükşehir İtfaiyesi’ne 72 yeni araç geliyor

Yerel Haberler - 18.08.2025 - 13:40

MUĞLA-BHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlere karşı hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla itfaiye filosunu yenileme kararı aldı. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) tarafından finanse edilen ve İller Bankası koordinasyonunda yürütülen “Belediyelerin Doğal Afetlere Karşı Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında belediye, 18 milyon Euro kredi sağladı.

Bu kapsamda belediye; kredi ile 64, kendi öz kaynaklarıyla ise 8 yeni aracı daha envanterine ekleyerek toplamda 72 yeni itfaiye aracını filoya kazandıracak. Yeni araçların devreye alınmasıyla birlikte model yılı eski 53 aracın sistemden çıkarılması planlanıyor. Böylece bakım-onarım, akaryakıt ve sigorta gibi kalemlerde ciddi maliyet tasarrufu sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İtfaiye teşkilatımız bir şehrin can ve mal güvenliği için en önemli öncü güçtür. Doğal afetler ve özellikle orman yangınlarına karşı görev yapan ekiplerimizi daha da kuvvetlendirmek için uygun koşullarda 18 milyon Euro kredi sağladık. Bu kredi ve öz kaynaklarımızla birlikte toplam 72 yeni aracı filomuza katıyoruz. Modern araçlarımız ve uzman personelimizle hemşehrilerimizin güvenliği bize emanettir.”

Aras, Muğla’nın ülkenin en önemli doğa, turizm ve orman varlığına sahip kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Belediye olarak görevimiz, şehrimizi koruyarak geleceğe taşımak” dedi.

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı

Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021