MTV’de ilk taksit için son 15 gün

Yerel Haberler - 19.01.2026 - 11:25

ANKARA-BHA

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kapsamında 2026 yılının ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödemeler için son 15 günlük sürece girildi.

MTV ödemeleri, vergi daireleri, PTT şubeleri ve banka şubelerinden yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Dijital Vergi Dairesi, bankaların resmi internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden de ödeme imkânı bulunuyor. Dijital platformlarda plaka, T.C. kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek hızlı şekilde işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu sistemler, 00.10 ile 23.50 saatleri arasında hizmet veriyor.

Sahte linklere karşı uyarı

Yetkililer, internet üzerinden yapılacak ödemelerde sahte linklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tarayıcıya doğrudan gib.gov.tr adresinin yazılması ve bankaların resmi internet sitelerinin kullanılması gerektiği vurgulanıyor. E-posta veya kısa mesaj yoluyla gönderilen bağlantılara itibar edilmemesi çağrısı yapılıyor.

Yerel Haberler Yasa dışı bahis soruşturmasında Şahin’in tüm mal varlıklarına tedbir konuldu

Yerel Haberler Rusya: Küresel ekonomide eski küreselleşme dönemi kapandı

Yerel Haberler Galatasaray’ın rakibi kura çekimiyle belli oluyor

Yerel Haberler Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı

Yerel Haberler Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da

Yerel Haberler 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli

Yerel Haberler Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi

Yerel Haberler Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan

Yerel Haberler Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası

Yerel Haberler Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021