MSB’den deniz yetki alanları mesajı: Haklarımız korunmaya devam edecek

Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Bakanlığın haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, söz konusu düzenlemenin denizlerdeki yetki alanlarına ilişkin sorumlulukları belirleyecek çerçeve bir yasa niteliğinde olduğu ifade edildi. Kanun çalışmalarına askeri, teknik, akademik ve hukuki düzeyde katkı sağlandığı belirtilirken, nihai çalışmaların ilgili kurumlar tarafından sürdürüldüğü kaydedildi.

Toplantıda hudut güvenliği faaliyetlerine ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, son bir haftada sınır hattında 1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 258 kişinin yakalandığı, yıl başından bu yana yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 2 bin 944 kişinin yakalandığı açıklandı.

Ayrıca, İstanbul’da düzenlenen SAHA 2026 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında çok sayıda uluslararası görüşme gerçekleştirildiği ve çeşitli savunma iş birliği anlaşmalarının imzalandığı belirtildi.

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 744’e çıktı

Yerel Haberler İl Millî Eğitim Müdürleri Ankara’da; Kritik Toplantı

Yerel Haberler İsveç Hükümetinden kadınlara destek

Yerel Haberler Başkan Gülpınar 2 yıllık hizmet karnesini açıkladı

Yerel Haberler Jeopolitik Gelişmelerin Turizm Ekonomisine Etkileri Değerlendirildi

Yerel Haberler TİMBİR AK Parti Genel Merkezi’nde: basına yönelik ‘tasarruf tedbirleri’ gündemde

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridorunun önemi her geçen gün artıyor

Yerel Haberler Jandarma’dan Ailelere “Dijital Ayak İzi” Uyarısı

Yerel Haberler Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi

Yerel Haberler Bursa’da yaz öncesi kırmızı alarm, ormanlara giriş ve piknik yasaklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021