Mourinho ve Kerem krizi! Sarı-lacivertlilere milyon euroluk ceza

Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Sarı-lacivertli kulübe yaklaşık 10 milyon euro para cezası kesileceği öne sürüldü.

İddialara göre Fenerbahçe, yapılan transferler ve teknik heyet maliyetleri nedeniyle UEFA’nın belirlediği harcama limitlerini aştı. Özellikle teknik direktör Jose Mourinho’nun mali yükümlülükleri ile Kerem Aktürkoğlu transferine ilişkin maaş planlamasının inceleme konusu olduğu belirtildi. Sarı-lacivertli kulübün, UEFA ile yürütülen süreçte bazı harcamaları bütçe planlamasına dahil ettiği ve bu nedenle limit aşımının oluştuğu öne sürüldü.

Yaklaşık 10 milyon euroluk ceza gündemde

UEFA’nın Fenerbahçe’ye yaklaşık 10 milyon euro seviyesinde para cezası vermeye hazırlandığı iddia edilirken, resmi sürecin kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor. Sosyal medyada paylaşılan bazı iddialarda ise cezanın yalnızca para yaptırımıyla sınırlı kalmayabileceği, kulübün Avrupa kupaları gelirleri üzerinde de çeşitli kısıtlamalarla karşılaşabileceği ileri sürüldü.

Gözler UEFA’dan gelecek açıklamada

Fenerbahçe cephesinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, sarı-lacivertli camiada gözler UEFA’dan gelecek duyuruya çevrildi.

Kararın netleşmesinin ardından kulübün nasıl bir yol haritası izleyeceği ve olası yaptırımlara karşı nasıl bir savunma hazırlayacağı merak konusu oldu.

Yerel Haberler Ankara Ulus’ta girişimcilere yeni teknoloji ve iş geliştirme alanı açıldı

Yerel Haberler Galatasaray’dan Devler Ligi’nde Barcelona sınavı! RAMS Park’ta büyük gece

Yerel Haberler Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli uluslararası vitrine çıkıyor

Yerel Haberler Malatya’da bir ilk: Yapay Zekâ Mühendisliği Doktora Programı açıldı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’tan esnaf ziyareti

Yerel Haberler Yeşilyurt Belediyesi’nden hasta ve yakınlarına sıcak çorba ikramı

Yerel Haberler Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 12 projeyle COP31’de yer alacak

Yerel Haberler Malatya merkezli 7 ilde yıkım operasyonu: 14 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Bak: Zonguldak’a güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz

Yerel Haberler Yeşilyurt’a yeni kreş ve gündüz bakımevi yapılacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021