Yerel Haberler - 23.07.2025 - 8:37
ANKARA-BHA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde başlatılan yeni uygulamayla birlikte, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına öncelik tanınması hizmeti devreye alındı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına MHRS üzerinden randevu alımında öncelik sağlanması amacıyla 12 Mayıs’ta Sağlık Bakanlığı ile “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Merkezi Hekim Randevu Sisteminde Öncelik Protokolü” imzalandı.
Protokol kapsamında dün itibarıyla başlatılan uygulamayla birlikte, bu gruplara poliklinik hizmetlerinde olduğu gibi MHRS randevularında da öncelik hakkı sunulmuş oldu.
Daha önce şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, hastanelere başvurduklarında acil vakalar, engelli hastalar, hamileler, 65 yaş üstü bireyler ve 7 yaş altı çocuklardan sonra poliklinik hizmetlerinden öncelikli olarak faydalanabiliyordu. Yeni uygulamayla bu öncelik, MHRS randevu sistemine de yansıtılmış oldu.
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı
Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı
Yerel Haberler Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş
Yerel Haberler Başkan Fatma Betül Sayan Kaya Isparta‘ya geldi
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021