Mamak Bilim Şenliğinde öğrencilerin yenilikçi fikirlerini sergilediği anlar yaşandı

Yerel Haberler - 16.05.2026 - 0:00

ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA – BHA

Ankara’nın Mamak ilçesinde, öğrencilerin yenilikçi fikirlerini sergilediği renkli anlar yaşandı. Şehit Melih Garip Ünsal Ortaokulu bünyesinde gerçekleştirilen Mamak bilim şenliği, geleceğin mühendislerini ve bilim insanlarını bir araya getirdi. Okul Müdürü Sultan Acar ve Proje Yürütücüsü Seda Horat öncülüğünde hazırlanan TÜBİTAK 4006 etkinliği, katılımcılardan tam not aldı.

Etkinlik alanını ziyaret eden Mamak Belediyesi Başdanışmanı İsmail Gençkurt ile Mamak Çorumlular Federasyonu Başkan Yardımcısı Duran Ekri, stantları tek tek gezdi. Gençlerin bilimsel çalışmalarını detaylıca inceleyen heyet, öğrencilerin özgüveninden ve bilgi birikiminden etkilendiklerini ifade etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilen Mamak bilim şenliği etkinliğinde, çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Mamak Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, eğitime her alanda katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Başdanışman Gençkurt, organizasyonun önemine dikkat çekti. Gençkurt, heyecanını ve memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Bu projeler kolay olmuyor. Biz de her türlü desteği verirken buraları ziyaret ediyor ve büyük gurur duyuyoruz. Yavrularımızın böyle muhteşem icatları olması bizim için gururdur.” Gençlerin önünün açılması gerektiğini savunan Gençkurt, ilçe genelindeki okullara desteklerin süreceğini aktardı.

 

 

Yerel Haberler Galatasaray’dan Devler Ligi’nde Barcelona sınavı! RAMS Park’ta büyük gece

Yerel Haberler Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli uluslararası vitrine çıkıyor

Yerel Haberler Malatya’da bir ilk: Yapay Zekâ Mühendisliği Doktora Programı açıldı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’tan esnaf ziyareti

Yerel Haberler Yeşilyurt Belediyesi’nden hasta ve yakınlarına sıcak çorba ikramı

Yerel Haberler Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 12 projeyle COP31’de yer alacak

Yerel Haberler Malatya merkezli 7 ilde yıkım operasyonu: 14 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Bak: Zonguldak’a güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz

Yerel Haberler Yeşilyurt’a yeni kreş ve gündüz bakımevi yapılacak

Yerel Haberler LeMan davasında eksik evrak kararı: Duruşma 2 Şubat’ta ertelendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021