Yerel Haberler - 07.08.2026 - 0:00
MALATYA – BHA
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Malatya’nın hava yolu ulaşımı, uçuş sayıları ve sefer saatlerinin yanı sıra Malatya Havalimanı ile Kuzey Çevre Yolu yatırımları ele alındı.
Babacan, Malatya’nın güncel nüfus verileri, şehir dışında yaşayan Malatyalıların sayısı, turizm, sanayi ve ticaret potansiyeli ile uçuşlardaki doluluk oranlarının Bakan Uraloğlu’na sunulduğunu belirtti.
Malatya’ya yönelik artan yolcu talebinin rakamlarla ortaya konulduğunu ifade eden Babacan, “Malatya’mızın güncel nüfus verileri, şehir dışında yaşayan Malatyalıların sayısı, turizm, sanayi, ticaret potansiyeli, Malatya uçuşlarında mevcuttaki yüksek doluluk oranları, artan yolcu talebi ve şehrin ulaşım vizyonu doğrultusunda önümüzdeki döneme ilişkin beklentimizi rakamlarıyla dosya halinde Sayın Bakanımıza sunduk” dedi.
Malatya’nın uçuş sayıları ve sefer saatlerine ilişkin taleplerin de görüşmede gündeme geldiğini kaydeden Babacan, Bakan Uraloğlu’nun Türk Hava Yolları (THY), AJet ve diğer hava yolu firmalarıyla görüşeceğini söyledi.
Babacan, “Sayın Bakanımız hem Türk Hava Yolları hem AJet hem de diğer firmalarla görüşecek ve gerekli talimatı verecek” ifadelerini kullandı.
Malatya Havalimanı ve Kuzey Çevre Yolu yatırımlarını yaklaşık 2,5 yıldır yakından takip ettiklerini belirten Babacan, her iki projede de sona gelindiğini bildirdi.
Malatya Havalimanı’nın eylül ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla hizmete açılmasının planlandığını açıklayan Babacan, “İnşallah Malatya Havalimanımızı Eylül ayında Sayın Bakanımızın teşrifleriyle hizmete açıyoruz. Gününü ve detayını konuştuk” dedi.
Havalimanının açılmasıyla birlikte uçuş sayılarının artırılması, sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve yeni uçuş güzergahlarının oluşturulmasına yönelik beklentilerinin bulunduğunu aktaran Babacan, bu konularda Malatyalılara yeni müjdeler verilmesini beklediklerini ifade etti.
Kuzey Çevre Yolu çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Babacan, projede tamamlanması gereken 3 kilometrelik bölüm kaldığını açıkladı.
Kuzey Çevre Yolu’nun ekim ayında hizmete açılmasının planlandığını belirten Babacan, “Kuzey Çevre Yolu’nda ise 3 kilometrelik kısım kaldı. Açılışını, yine Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Ekim ayında yapmış olacağız” diye konuştu.
Babacan, uzun süredir Malatyalılar ve bölge tarafından beklenen iki önemli ulaşım yatırımının hizmete sunulmasıyla kent ulaşımında önemli bir aşamanın geride bırakılacağını kaydetti.
Yerel Haberler Uluslararası su ürünleri zirvesi için yoğun mesai
Yerel Haberler Bakan Yumaklı, Kars’ta (GEKİS)’in ilk uygulamasını başlattı
Yerel Haberler Bakan Yumaklı, Kars’ta GEKİS’in ilk uygulamasını başlattı
Yerel Haberler Səda Müzik Kursu’nda Türk Dünyası için ortak proje görüşmesi
Yerel Haberler Özakalın: “Ben Değil, Hepimiz Bir Ruhuyla Hareket Edeceğiz”
Yerel Haberler Kartal, Avrupa’da hata yapmadı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021