Maduro çıkışıyla gündem olan esnafı Vali Baydaş ziyaret etti

Yerel Haberler - 07.02.2026 - 13:03

RİZE – BHA

Videoda esnaf, televizyon haberlerini izlerken, ABD’nin Maduro’yu helikopterlerle üsse götürdüğü iddialarını anımsatarak “3 helikopterle devlet başkanını alıyorlar; Ardeşen’e 50 helikopterle gelseniz kaymakamın ayakkabısını bile alamazsınız” ifadelerini kullandığı görüntüler sosyal medyada yankı bulmuştu.

Vali Baydaş, ilçe ziyaretleri kapsamında esnafla sohbet ederken, esnafın önceki dönemde ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya ilişkin sözlerine atıf yaptı. Esnafın “50 helikopterle de gelseniz Ardeşen Kaymakamı’nın ayakkabısını alamazsınız” ifadesi hatırlatıldı.

Baydaş, bu sözlere işaret ederek esnafın o dönemdeki çıkışını yerel bir tepki olarak değerlendirmediğini belirtti ve söz konusu duruşun milli şuurun bir ifadesi olduğunu söyledi.

Ziyarette konuşan esnaf da o dönemdeki sözlerinin dünya basınında geniş yer bulduğunu ifade etti. Esnaf, Rusya’dan Macaristan’a birçok ülkede haber olduğunu anımsattı ve bir gazetecinin kendisine, çıktığı sözün “40 yıllık planı çöpe attığı” yorumunu aktardı.

Ziyaretin sonunda esnaf ile Baydaş arasında sıcak diyaloglar yaşandığı, esnafın Valiyi övgü dolu bir ifadeyle andığı bildirildi. Baydaş, esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek ziyaretini tamamladı.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021