Kuveytli İşadamı Kahn Aksaray’da

Aksaray Haberleri - 27.07.2015 - 11:38

Ahiler Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri bölge illerindeki yerli ve yabancı yatırımcıları yatırım yeri, yatırım teşvikleri ve yatırım süreci hakkında bilgilendirmenin yanı sıra illerin ihracat potansiyeli arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Aksaray Yatırım Destek Ofisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kuveytli İş adamı Aqeel Ahmed KAHN ile 3 aydan bu yana yaptığı görüşmeler neticesinde firma yetkilisini Aksaray’a davet etti. KAHN, daha sonra Aksaray’da yonca ihracatı yapmak isteyen firmalar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Kuveyt, Bahreyn ve Dubai pazarının en büyük Yonca tedarikçilerinden olan ve Irak, Suriye krizinden sonra hedef olarak Türkiye’ye yönelen Kuveytli iş adamı KAHN, ziyareti sırasında “Aksaray Yoncası”nın kalitesini oldukça beğendi. Kuveytli İşadamı Ağustos ayında 4 konteynır sipariş verdikten sonra yıllık bazda yaklaşık 800 ton yonca siparişi için Aksaraylı yonca üreticileri ile sözleşme yapacağını belirtti. Ayrıca firma yetkilisi Aksaray’ın yatırım için çok uygun bir konumda olduğunu ifade ederek ilerleyen dönemlerde yonca üretimi ve diğer alanlarda da Aksaray’a yatırım yapabileceğini de vurguladı.

Aksaray Haberleri Çocuk akademileri yıl sonu programı muhteşem finali

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5,3 milyar dolarlık dev finansman

Aksaray Haberleri Malatya TSO’dan e-ticaret ve dijital markalaşma eğitimleri

Aksaray Haberleri Gülistan Doku dosyasında kritik nakil

Aksaray Haberleri İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Etkinlikleri Başladı

Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Aksaray Haberleri Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021