Yerel Haberler - 08.05.2026 - 0:00
KÜTAHYA – BHA
Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; birlik encümeni üyelerinin seçimi, ihtisas ve denetim komisyonlarının oluşturulması, 2025 yılı gelir-gider kesin hesapları, faaliyet raporu, bütçe planlamaları ile hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanlarına ilişkin konular ele alındı.
Toplantıda konuşan Vali Işın, sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen çalışmaların yalnızca idari değil aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Kısa sürede önemli bir mesafe kat edildiğini belirten Işın, belediyelerin, personelin ve gönüllülerin desteğiyle büyük bir çalışmanın başarıyla yürütüldüğünü söyledi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 18 bin 600 sahipsiz köpeğin toplandığını ifade eden Işın, bu sürecin ciddi bir personel, araç ve maliyet gerektirdiğini ifade etti.
Vali Işın, “Sizlerin desteği olmasaydı bu kadar kısa sürede bu zorluğun üstesinden gelmemiz mümkün olmazdı. “Hep birlikte büyük bir iş başardık” dedi. Sahipsiz hayvanlar konusunda kurumsal yapının güçlendirileceğini belirten Işın, belediyelerin kendi personeli, araç ve ekipmanlarıyla süreci sürdürülebilir hâle getirmesinin önemine değindi.
Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Yerel Haberler Keçiören’de öğrencilere afet ve yangın eğitimi
Yerel Haberler Ankara Keçiören’de 20 yıllık imar problemi çözüldü
Yerel Haberler Ordu’da “Akkuş Şeker Fasulyesi” hasatı başladı
Yerel Haberler Türkiye limanlarında yük hareketliliği arttı
Yerel Haberler Şampiyonlar Ligi’nde sürprizlerle dolu gece
Yerel Haberler Erzincan’da üniversiteli gençlere ulaşım müjdesi
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 14 Ekim 2026 kararları
Yerel Haberler Galatasaray, Barcelona karşısında farklı kaybetti: 1-4
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021