Kış transferine 2 milyar dolar harcama yapıldı

Yerel Haberler - 06.02.2026 - 9:23

ANKARA-BHA

FIFA’nın raporuna göre 2026 kış transfer döneminde 5 bin 900’ün üzerinde uluslararası futbolcu transferi gerçekleşti. Kulüpler, bu transferler için toplamda 1 milyar 900 milyon doların üzerinde bonservis bedeli ödedi.

İngiltere zirvede

Transfer harcamalarında İngiliz kulüpleri ilk sırada yer aldı. İngiltere ekipleri, 360 milyon doları aşan bonservis ödemesiyle İtalya, Brezilya, Almanya ve Fransa kulüplerini geride bıraktı. Futbolcu satışlarından en fazla geliri ise Fransız kulüpleri elde etti. Fransa temsilcileri, oyuncu satışlarından 215 milyon dolar gelir sağladı. Fransa’yı sırasıyla İtalya, Brezilya, İngiltere ve İspanya kulüpleri takip etti.

Erkek futbolunda düşüş, kadın futbolunda rekor

Raporda, erkek futbolunda Ocak 2025 dönemine kıyasla transfer harcamalarında yaklaşık yüzde 18’lik bir düşüş yaşandığı belirtildi. Kadın futbolunda ise tarihi bir eşik aşıldı. Kulüpler, 2026 kış transfer döneminde ilk kez 10 milyon doların üzerinde bonservis bedeli ödedi.

İngiltere kulüpleri, kadın futbolunda da 5 milyon dolarlık harcamayla bu alanda en fazla transfer bütçesi kullanan ülke oldu.

Yerel Haberler ABD ve İran, Hürmüz Boğazı’nda güvenli geçiş mekanizması için anlaştı

Yerel Haberler Başörtülü vatandaşlara yönelik sözler nedeniyle şüpheli hakkında tutuklama talebi

Yerel Haberler HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi

Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca’yı ziyaret etti

Yerel Haberler Tüketici güveninde yükseliş sürüyor: Haziranda son iki yılın zirvesi

Yerel Haberler Bakan Şimşek: Dezenflasyon hedefimiz doğrultusunda çalışmayı sürdürüyoruz

Yerel Haberler Şehit babaları Babalar Günü’nde unutulmadı

Yerel Haberler Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor

Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem

Yerel Haberler Türkiye Yazarlar Birliği Ödülleri sahiplerine törenle verildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021