Kars’ta karla mücadele sürüyor: Kapanan 208 köy yolunun 190’ı ulaşıma açıldı

Yerel Haberler - 22.01.2026 - 13:03

KARS – BHA

Zorlu kış şartlarına rağmen İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kamuoyunda “Kar Kaplanları” olarak bilinen karla mücadele personeliyle kapalı köy yollarını açmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen büyük bir özveriyle görev yapan ekipler, kent genelinde ulaşıma kapanan 208 köy yolundan 190’ını kısa sürede yeniden trafiğe açmayı başardı. Karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, halen kapalı bulunan 18 köy yolu için ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle şu anda;

Merkez ilçede 4, Kağızman’da 7, Digor’da 3, Arpaçay’da 2, Akyaka ve Sarıkamış’ta ise 1’er köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi ekipleri yalnızca yol açma çalışmalarıyla sınırlı kalmıyor. Kar ve tipi nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ambulans ve sağlık ekiplerinin de yardımına koşan Kar Kaplanları, sağlık ekiplerine öncülük ederek hastaların en kısa sürede hastanelere ulaştırılmasını sağlıyor. Bu yönüyle ekipler, zorlu kış şartlarında adeta hayat kurtarıcı bir görev üstleniyor.

Yetkililer, yüksek kesimlerde tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, ekiplerin teyakkuz halinde çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Vatandaşlardan ise zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve ekiplerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde duyarlı davranmaları istendi.

Yerel Haberler 28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran’da gerçekleşecek

Yerel Haberler AJet’ten Babalar Günü’ne özel yüzde 30 indirim

Yerel Haberler Moskova çevresinde İHA alarmı: Rusya 84 hava aracını düşürdüğünü açıkladı

Yerel Haberler Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi

Yerel Haberler Battalgazi Belediyesi’nden esnafa temiz çalışma ortamı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere etkinlik haftası: Karne öncesi eğlenceli final

Yerel Haberler Elazığ’da ruhsatsız silah operasyonu: 5 tabanca ele geçirildi

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı

Yerel Haberler Adalar Belediyesi soruşturmasında 42 kişi adliyeye gönderildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021