Kars’ta karayolları trafik levhalarının sadeleştirilmesi için toplantı düzenlendi

Yerel Haberler - 01.11.2025 - 14:55

KARS-BHA

Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesi, ülke genelindeki karayollarındaki hız sınırlarının ve trafik işaretlemelerinin sadeleştirilmesi ve daha verimli hale getirilmesiydi.

Toplantıda, özellikle karayolu üzerindeki hız sınırları, hız sınırı sonu levhaları ve diğer trafik işaretlemelerinin düzenlenmesi üzerinde duruldu. Hız sınırlarının yeniden düzenlenmesi için, yolun yapısı, trafik yoğunluğu, yaya hareketliliği gibi faktörlerin dikkate alınarak uygun görülen kesimlerde değişiklikler yapılması önerildi.

Ayrıca, şehirlerarası karayollarındaki meskûn mahal (yerleşim yeri) levhalarının gerekliliği ve bu levhaların konumları da tartışıldı. Bu tür düzenlemelerle, trafik güvenliğinin artırılması ve yol kullanıcılarının daha bilinçli bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Kars Valisi Ziya Polat, yapılan toplantının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, karayollarındaki trafik düzenlemelerinin sadeleştirilmesinin, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini artıracağını belirtti. Ayrıca, bu tür düzenlemelerin şehirlerarası ulaşımda daha verimli ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunmayı amaçladığını ifade etti.

Yerel Haberler Ankara Sincan’da zincir marketin çanta uygulamasına inceleme

Yerel Haberler İstanbul’daki sel felaketinde can kaybı 7’ye yükseldi

Yerel Haberler Türkiye’de ultrason cihazı üretimi için tesis kuruluyor

Yerel Haberler Antalya’da park manevrası ölümle sonuçlandı

Yerel Haberler “Ceza Sahası”na Amerika’dan ödül

Yerel Haberler Bahçeli: Basın özgürlüğü, suç işleme özgürlüğü değildir

Yerel Haberler Üsküdar Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu

Yerel Haberler Keçiören’de muhtarlar bir araya geldi

Yerel Haberler Özçelik-İş, Brüksel’de sanayide dönüşümü değerlendirdi

Yerel Haberler Sıfır Atık Vakfı afet kaynaklı atıkların yönetimi için çalışmalarını sürdürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021