Kars’ta Eller Berat Kandili için semaya kalktı

Yerel Haberler - 03.02.2026 - 14:36

KARS-BHA Rahmet ve mağfiret gecesi olarak bilinen bu mübarek gece dolayısıyla kent genelindeki camilerde vatandaşlar dualarda buluştu.

Başta Sultan Alparslan Camii ve Evliya Camii olmak üzere il genelindeki tüm camilerde yatsı namazı öncesinde kandil programları düzenlendi. Programlara Karslı vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken camiler doldu taştı.

Gerçekleştirilen programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri okunup mevlitler icra edildi, salavat-ı şerifeler getirildi. Ülkenin huzuru, birliği ve İslam âleminin selameti için eller semaya açılarak dualar edildi.

Sultan Alparslan Camii’nde de din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunurken, programın sonunda İl Müftüsü Hamza Yıldız tarafından hatim duası yapıldı.

Yatsı namazının eda edilmesinin ardından vatandaşlara Yeşilay Kars Derneği ve Kızılay derneği tarafından camiden çıkanlara lokum, çikolata, çay ve kandil simiti ikram edildi. Manevi atmosferin hâkim olduğu gece, yapılan dualarla sona erdi.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021