Kar ve sağanak alarmı: Bazı iller için “sarı” uyarı

Yerel Haberler - 24.02.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri doğrultusunda hazırlanan ve “sarı” kodla işaretlenen illeri gösteren Türkiye haritası paylaşıldı.

Batı Karadeniz’in yükseklerine kar

Açıklamaya göre, bugün gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün yüksek kesimleri ile Düzce’nin doğusunun yüksekleri, Bolu’nun kuzeyi ve Kastamonu’nun kuzeyinin yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

Akdeniz’de kuvvetli sağanak

Yarın ise Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Özellikle Hatay’ın batı ilçelerinde yağışların yer yer çok kuvvetli olabileceği belirtildi.

Doğu Karadeniz’de yağış etkili olacak

Samsun’un doğusu ile Ordu genelinde, yarın gece saatlerinden sonra ise Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli sağanağın etkili olması bekleniyor. Yetkililer; sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ile yüksek kesimlerde buzlanma ve don riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını, resmi uyarıların takip edilmesini istedi.

Yerel Haberler Otomotivde “6 ay-6 bin km” uygulaması devam edecek

Yerel Haberler Başkan Kasap, Babalar Günü’nde huzurevi sakinleriyle buluştu

Yerel Haberler Malatya’da yeni ulaşım aksı için çalışmalar hızlandı

Yerel Haberler Adil Koçalan: Medya kuruluşları ülkemizin ortak hafızasını oluşturan en önemli kurumlardır

Yerel Haberler İMEF’ten dijital şiddet ve siber zorbalığa karşı farkındalık paneli

Yerel Haberler Alucra’da köy yollarına tepki: Sembolik olarak kazma kürekle onardılar

Yerel Haberler Malatya’da altyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir

Yerel Haberler YKS’de kimlik engeline geçit verilmedi

Yerel Haberler AK Parti’den 12. Yargı Paketi: 30 maddelik teklif TBMM’ye sunuldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021