Yerel Haberler - 22.08.2025 - 17:14
KARS-BHA
Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca ve heyeti; vali, belediye başkanı, muhtarlar, baro, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde dinleyecektir.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) dünyada bilinen adıyla Ombudsmanlık Kurumu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir hak arama kurumudur.
Kamu kurumları ile vatandaş arasındaki sorunları çözüme kavuşturan Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye’nin en önemli arabulucu kurumlarından biridir.
Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşların hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, kamunun hizmet standartlarını yükseltmek, idarelerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesinde idareye yol göstermek, kamuda şeffaflığı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Kamu kurumları ile vatandaş arasında çıkan sorunlarda arabuluculuk görevi yapan Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşın ücretsiz avukatlığını yaparken idarelere de yol göstermektedir. KDK, vatandaş ile idare arasında barış köprüsüdür, vatandaşın idare karşısında sesidir.
Vatandaşlar, kuruma www.ombudsman.gov.tr internet sitesi üzerinden, kuruma gelerek veya mektup yazarak kolayca başvurabilmektedirler. Başvurular ücretsizdir; başvuru parası, harç ve pul parası alınmamaktadır. Kamu Denetçiliği Kurumu başvuruları, en geç 6 ay içerisinde sonuçlandırmaktadır.
Kamu Denetçiliği Kurumuna Karslılar tarafından toplamda 514 başvuru yapıldı. Karslılar; ekonomi, maliye, vergi, kamu personel rejimi, adalet, milli savunma ve güvenlik gibi birçok konuda hakkını Kamu Denetçiliği Kurumunda aradı.
Yerel Haberler Kars’ta 70 sosyal medya hesabına erişim engeli
Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi
Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı
Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular
Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama
Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı
Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021