Yerel Haberler - 22.08.2025 - 9:20
İSTANBUL-BHA
İstanbul’da yaz aylarında yağışların yetersiz kalması, baraj göllerindeki su seviyesini olumsuz etkiledi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kentteki barajların genel doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 44,08 olarak ölçüldü.
Mart ayında yüzde 80’e kadar yükselen doluluk oranlarının yaz aylarında hızla düşüşe geçtiği belirtilirken, özellikle Alibeyköy Barajı’ndaki gerileme dikkat çekti. Mart ayında yüzde 65 seviyelerine ulaşan barajda, su seviyesi yüzde 27,63’e kadar indi. Baraj gölünde kışın suyla dolu alanlar kururken, daha önce balıkların görüldüğü bölgeler çorak arazilere dönüştü.
İstanbul’a su sağlayan barajların sekizinde doluluk oranı yüzde 50’nin altına indi. Bunlar arasında Terkos, Ömerli, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar, Kazandere ve Papuçdere barajları yer alıyor.
Kentte en yüksek doluluk oranına sahip baraj yüzde 63,17 ile Elmalı, en düşük seviyedeki baraj ise yüzde 31,38 ile Istrancalar oldu.
Yerel Haberler Kars’ta 70 sosyal medya hesabına erişim engeli
Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi
Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı
Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular
Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama
Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı
Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021