İsrail’den yeni saldırı: Tahran’da patlama sesleri geldi

Yerel Haberler - 05.03.2026 - 0:00

TAHRAN-BHA

Sabah saatlerinde kentte savaş uçaklarının sesleri duyulurken, kısa süre sonra şiddetli patlama sesleri yükseldi.

Tahran’ın batısında yer alan Kerec kentinde de art arda patlamaların meydana geldiği bildirildi. Bölgedeki gelişmelere ilişkin resmi makamlardan ayrıntılı açıklama yapılmadı.

Karşılıklı saldırılar devam ediyor

İsrail ve ABD’nin 28 Şubat’ta İran’a yönelik askeri saldırı başlattığı, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken gerçekleşen bu hamlenin bölgede tansiyonu yükselttiği belirtilmişti. İran da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

Can kaybı 926’ya yükseldi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bölgede karşılıklı saldırıların devam ettiği, gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

Yerel Haberler SRV Padel’den milli sporcuya bir ilk niteliğinde destek

Yerel Haberler Epstein dosyasında yeni gelişme: ABD Adalet Bakanı ifade verecek

Yerel Haberler Düzce eski sanayi esnafı “dernekleşti”

Yerel Haberler Medvedev’den NATO ve ABD’ye eleştiri: “Orwell’in sözleri bugün de geçerli”

Yerel Haberler İş İnsanı Ahmet Haşimoğlu, Bakan Memişoğlu ile görüştü

Yerel Haberler Brent petrol fiyatı 82 doların üzerine çıktı

Yerel Haberler Çiftçilere destek ödemesi yarın hesaplara yatıyor

Yerel Haberler IGMG’den Köln’de birlik iftarı

Yerel Haberler İran’dan Hatay’a düşen füzeyle ilgili açıklama: “Türkiye’ye füze atmadık”

Yerel Haberler Başkentte çiçekçi esnafının sorunları masaya yatırıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021