Isparta ekonomisi için ortak akıl buluşması

Yerel Haberler - 26.01.2026 - 12:47

ISPARTA – BHA

ITSO’da gerçekleşen toplantıya Meclis Başkanı Akif Aslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Dede ve Şakir Uygun, Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir de katıldı.

Ziyarette konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik, Isparta’nın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacak birçok başlıkta milletvekilleriyle yakın iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Toplantıda öne çıkan başlıca konular arasında; inşaat ve gayrimenkul sektöründe yapay zekâ tabanlı vergi uygulamalarının piyasa gerçekleriyle uyumsuzluğu, Isparta’ya serbest bölge kurulması çalışmaları, mimar ve mühendisler için yeşil pasaport düzenlemesi, tren seferlerinin Eskişehir hızlı tren hattına entegre edilmesi ile Sabiha Gökçen–Isparta arasında her gün uçak seferi başlatılması yer aldı.

Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda havayolu kargo taşımacılığına başlanması, yeni sanayi alanlarının planlaması, kredi faizlerinin düşürülmesi ve işletmelerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması da gündeme taşındı.

Başkan Çelik, Çayboyunda bulunan TOKA Evi’nin restore edilerek Isparta’ya özgü bir kültür alanına dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirterek, yapının aslına uygun şekilde yenilenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onarım ve hibe desteği talep ettiklerini söyledi.

ITSO Başkanı Metin Çelik, iletilen taleplerin hayata geçirilmesiyle birlikte Isparta’nın üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin daha da güçleneceğine inandıklarını vurguladı.

AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun ise 2026 yılında hayata geçirilecek projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekilleri, Dereboğazı yolu ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştirildiğini belirtirken, serbest bölge başta olmak üzere ITSO tarafından iletilen talepler konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021