Aksaray Haberleri - 24.04.2017 - 13:56
Aksaray İl Özel İdaresi daha önce Aksaray’da hiç kullanılmayan yeni bir yol yapım sistemi üzerinde deneme yaptı,
Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ,Genel sekreter yardımcısı Yılmaz Altınsoy ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu örnek yol yapım işinde Ekeciktol’da sistemin nasıl işlediği,maliyeti,yapım süresini örnek bir yol yaparak yerinde gözlemlediler.
Konu ile ilgili açıklama yapan Ramazan Altundağ; Emülsiyon Asfalt’ın Aksaray’da daha önce hiç kullanılmadığını belirterek,Şu anda kullandığımız sahti kaplama havanın 25 derece olması,zemin serme işleminin bir gün,atımı ise diğer gün yapılması neticesinde toplam 2 gün sürmektedir.Bu yeni sistemde havanın 5 derece olması yeterli olacak, aynı gün yolu ulaşıma açacaklarını belirterek ayrıca maliyet açısından daha uygun olacağını söyledi.
Ramazan Altundağ ; ‘’Türkiye’de yaklaşık 60 bin km olan karayolu ağının yaklaşık 47 bin km sini sahti kaplamalı yollar oluşturmaktadır.Bir yüzeysel kaplama türü olan sahti kaplama,daha önceleri yolu sadece toz ve sudan korumak amacıyla yapılırken,günümüzde motorlu taşıtların artmasıyla yol sathında konfor,yüksek hız,güvenlik ve ekonomi ön plana çıkmıştır. Sahti, kaplamalarda aslaft emülsiyonlarının kullanılması ekonomi,kalite ve çevresel değerler açısından büyük avantajlar sağlamaktadır.Bu sayede yıl içersinde 4 ay olan asfalt sezonumuzu 9 aya çıkartarak daha uzun süre hizmet verebileceğiz. Biz de Aksaray İl Özel idaresi olarak teknolojiyi yakından takip ederek imkanlarımızı ve bütçemizi buna göre ayarlayıp hizmet kalitemizi artırıyoruz.’’dedi.
Aksaray Haberleri Sanatçı Fatih Ürek hayatını kaybetti
Aksaray Haberleri Aksaray İhracaatta Yeni Rekor Kırdı
Aksaray Haberleri Çiftçilere 255,4 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Antalya’da
Aksaray Haberleri Itso’da Azerbaycan yatırım fırsatları tanıtıldı
Aksaray Haberleri BIST 100 endeksi günü rekor seviyeden kapattı
Aksaray Haberleri KİT ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda istihdam 96 bini aştı
Aksaray Haberleri Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağını 30 bin kilometreye ulaştırdık
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021