İklim mücadelesinde Çankaya ve Çin’den ortak adım

Yerel Haberler - 15.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Çankaya Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, iklim değişikliğiyle mücadele ve geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir uluslararası iş birliğine imza attı. Büyükelçilik heyeti, Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek proje ekibiyle çevre odaklı ortak çalışmalar üzerine kapsamlı görüşme yaptı.

Toplantıya Büyükelçilik adına İdari İşler Şefi Birinci Katip Fang Yuan, Ataşeler Binghan Li ve Wu Yuxuan katıldı. Görüşmede, sürdürülebilir dayanışma kültürünün güçlendirilmesi ve çevre dostu projelerin uluslararası iş birlikleriyle desteklenmesi konuları ele alındı.

Geri dönüşüm için hibe ve teknik destek 

Çankaya Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımına başlanan 3. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi için önemli destek başlıkları gündeme geldi. Toplantıda, merkezde kullanılacak 14 farklı geri dönüştürülebilir atık türüne yönelik konteyner desteği ile güneş enerjisi sistemleri gibi ayni katkılar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca ilçe genelinde kullanılmak üzere geri dönüştürülebilir atıkların toplanabileceği konteynerler ve mobil atık getirme merkezleri konusunda da hibe desteği sağlanabileceği belirtildi.

Uzun vadeli ve sürdürülebilir iş birliği vurgusu yapıldı 

Toplantıda, iş birliği projelerinin sürdürülebilir ve görünür olması amacıyla desteklerin ihtiyaç analizine dayalı ve uzun vadeli planlanması konusunda görüş birliğine varıldı. Büyükelçilik heyeti ayrıca, belediye çalışanlarının uluslararası deneyim kazanmasına katkı sunabileceklerini ve Çankaya Belediyesi’nin iklim ve çevre temalı etkinliklerine destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, Çin Halk Cumhuriyeti ile geliştirilen bu dayanışmanın belediyenin iklim değişikliğiyle mücadele ve geri dönüşüm çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Yerel yönetimler ile uluslararası kuruluşların iş birliği modelinin, küresel çapta örnek bir dayanışma ağı oluşturulmasına da katkı sunacağının altı çizildi. 

Yerel Haberler Kars’ta gümrük kaçağı ürün ele geçirildi

Yerel Haberler Kağızmanlı Hıfzı Yurdu’nda “Sağlıklı ve Dengeli Beslenme” konferansı

Yerel Haberler CHP’de kurultay takvimi başlıyor

Yerel Haberler Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli yağış alarmı verildi

Yerel Haberler BBP Genel Başkanı Destici: Halkımızın derdi, bizim derdimizdir

Yerel Haberler Kars ve Kağızman’da zehir tacirlerine büyük darbe: 7 Tutuklama

Yerel Haberler 3. Uluslararası Rumeli Sosyal Bilimler Kongresi, Tiran’da çeşitli ülkelerden akademisyenleri bir araya getirdi

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Fikrin başarıya dönüşebilmesi girişimcinin yatırımcıyla buluşmasına bağlı

Yerel Haberler Kars’ta su yönetimi için toplantı

Yerel Haberler Karslı Milli Atlet Tuğba Toptaş İzmir’de fırtına gibi esti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021