HSK 1. Daire Başkanı Kuloğlu’ndan yargı mensuplarına sosyal medya uyarısı

Yerel Haberler - 28.01.2026 - 8:17

NAZLI ÖNGÖREN / ANKARA – BHA

Paylaşımda, Türk Yargı Etiği Bildirgesi’ne atıf yapılarak, yargı mensuplarının yalnızca adil ve tarafsız kararlar vermelerinin değil, aynı zamanda toplum nezdinde de adil ve tarafsız bir duruş sergilemelerinin yargıya duyulan güven açısından temel bir unsur olduğu vurgulandı. Adaletin, verilen kararların yanı sıra bu kararların toplum tarafından nasıl algılandığıyla da şekillendiği ifade edildi.

Kuloğlu’nun paylaşımında, yargısal süreçlerin şeffaf, adil ve ölçülü yürütülmesinin, tarafların haklarının korunmasının ve kamu vicdanında adalet duygusunun zedelenmemesinin yargı mensuplarının ortak sorumluluğu olduğu belirtildi. Bu kapsamda sosyal medya kullanımında özel bir hassasiyet gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Paylaşımda ayrıca, hâkim ve Cumhuriyet savcılarının kişisel paylaşımlarının mesleki vakar, tarafsızlık ve bağımsızlık ilkeleriyle uyumlu olması gerektiği; dava ve soruşturmalara ilişkin yorumlardan, ihsas-ı rey niteliği taşıyan açıklamalardan, siyasi içerikli paylaşımlardan ve meslektaşların saygınlığını zedeleyebilecek ifadelerden kaçınılmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Sosyal medya hesaplarının güvenlik ve gizlilik ayarlarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğine de değinilen paylaşımda, resmî belge, fotoğraf, konum veya kurum adına paylaşım yapılmaması gerektiği, “şahsi görüşlerimi yansıtır” ibaresinin etik sorumluluğu ortadan kaldırmadığı hatırlatıldı.

Kuloğlu, bir hâkim veya Cumhuriyet savcısının yaptığı her paylaşımın yalnızca kişiyi değil, tüm yargı teşkilatını ve adalet sistemini temsil ettiğini belirterek, başta Cumhuriyet başsavcıları olmak üzere tüm yargı mensuplarının sosyal medya kullanımında azami özen göstermesi gerektiğini vurguladı. Paylaşımda, adaletin vakarının, tarafsızlığının ve saygınlığının korunmasının ortak bir görev ve mesleki sorumluluk olduğu ifade edildi.

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz” mesajı

Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi

Yerel Haberler Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz-ı Sultan” mesajı

Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor

Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021