Giresunspor’da üst üste düşüş sonrası sorumluluk tartışması

Yerel Haberler - 04.03.2026 - 0:00

GİRESUN – BHA

40 yıl aradan sonra kulübü Süper Lig’e taşıyan Hakan Karaahmet’in görevden ayrılmasının ardından başlayan süreçte Giresunspor üst üste lig kayıpları yaşadı. Karaahmet dönemiyle ilgili yargı süreci ağır ceza mahkemesinde devam ederken, dönemin üç yöneticisinin de başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Karaahmet’in ardından başkanlık görevini devralan Nahid Ramazan Yamak döneminde takım Süper Lig’de mücadele ediyordu. Bu süreçte Giresunspor küme düştü. Kulüpte sözleşmesi devam eden bazı futbolcularla yollar ayrıldı. Ayrıca idari süreçler nedeniyle kulübe üç puan silme cezası uygulandı.

Son olarak başkanlık görevini üstlenen Emin Eltuğral döneminde de Giresunspor’un ligde kalıcı bir istikrar sağlayamadığı görüldü. Takım bir kez daha küme düşerken, amatör lige gerileme ihtimali gündeme geldi.

Öte yandan Giresunspor, Artvin Hopaspor karşılaşmasında 3-0 hükmen mağlup sayıldı. Kararın kamuoyuna yansımasının ardından kulübün içinde bulunduğu sportif ve idari durum yeniden tartışılmaya başlandı.

Karadeniz temsilcisinde yaşanan gelişmeler, hem saha sonuçları hem de yönetimsel süreçler açısından değerlendirilmeye devam ediyor.

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yerel Haberler İstanbul’da uluslararası operasyon: 7 milyon 150 bin dolar ele geçirildi

Yerel Haberler Meteoroloji’den çok sayıda il için uyarı: Sağanak, fırtına ve sel riski kapıda

Yerel Haberler Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı: Müteahhitlik, bir şehrin kaderine dokunan meslektir

Yerel Haberler Mitoloji ve sinema kültürel mirasın izinde buluşuyor

Yerel Haberler İstanbul’da amatör maçlar ertelendi, Süper Lig’de karşılaşmalar oynanacak

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamboçya ile ilişkilerimiz hızla gelişiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021