Gazi Kars Kadın Kooperatifi Keçe Projesi’ne önemli bir adım attı

Yerel Haberler - 07.11.2025 - 19:00

KARS-BHA

Proje, il dışından gelen değerli keçe sanatçısı ustalarının rehberliğinde başladı. Proje, Kars’ta kadınların üretkenliğini artırmayı ve geleneksel sanatları yaşatmayı amaçlıyor.

Kooperatifin Başkanı Müge Özyılmaz Kaya, projenin ilk gününde kendilerine destek veren önemli isimlere teşekkür etti. Katılımlarından dolayı Kars Valisi Ziya Polat’ın eşi Pınar Filiz Polat, Kars İl Emniyet Müdürü Murat Abdullah Tombul’un eşi Selime Tombul, Kars İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Mutlu Genç’in eşi Reyyan Genç, AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara, Kars Kızılay Şube Başkanı Kübra Hüryurt ve Ayşe Yavuz’a teşekkürlerini sundu.

Kadın emeğiyle şekillenen bu projede, katılımcıların hem moral bulduklarını hem de kooperatifin büyümesine katkı sunduklarını ifade eden Kaya, kadınların dayanışmasının ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Projenin, Kars’ta kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Gazi Kars Kadın Kooperatifi Keçe Projesi, hem geleneksel el sanatlarını yaşatmayı hem de kadınların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Projenin ilerleyen süreçlerinde daha fazla kadının bu süreçte yer alması bekleniyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021