Eyyübiye’de ihtiyaç sahibi aileler doğalgaza kavuşuyor

Yerel Haberler - 29.08.2025 - 17:33

ŞANLIURFA-BHA

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle uyguladığı, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine doğalgaz ulaştırılmaya devam ediyor.

Belirlenen bütçe dahilinde etaplar halinde uygulanan projeden, Eyyübiye ilçe sınırlarında doğalgaz ulaştırılan mahallelerde yaşayan, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlerinde doğalgaz kullanamayan ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü’nde kayıtları bulunan ve sosyal yardım alma kriterlerine uygun ailelerin evlerine doğalgaz tesisatı çekilmesi, abonelik işlemlerinin yapılması, kombi ve radyatörlerin bağlanarak hizmete sunulması şeklinde devam eden projeden, geçen yıl 41 aile faydalanmıştı.

Projenin ikinci etabında ise 109 ailenin daha doğalgaz konforuna kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen adreslere çalışma günü için randevu veren ekipler, doğalgazın eve girmesinden ocak ve kombi bağlantılarının yapılmasına kadar tüm çalışmaları gerçekleştirip, evi kullanılabilir hale getirerek teslim ediyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleri sonucu hayata geçirilen ve etaplar halinde uygulanan projenin ilk kısmında 250 hane faydalanacak. Başkan Kuş, amaçlarının bu imkândan faydalanan hane sayısını 500’e ulaştırmak olduğunu açıklamıştı. Proje ile hem ihtiyaç sahibi ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak önemli bir destek hayata geçirilirken hem de şehirlerde hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla kamuoyu farkındalığının artırılması amaçlanıyor.

Yerel Haberler Doğum izninde kritik düzenleme: İşe dönen annelere tamamlama hakkı

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler ABB’den “soruşturma” iddialarına yalanlama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021