Esnafa ve Sanatkâra Sıfır Faizli 50 Bin TL Kredi

Aksaray Haberleri - 04.02.2017 - 10:33

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan vekili Dede ÖZKARACA konuyla ilgili açıklamada bulundu.

2016 yılı Aralık ayında verilen KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine müracaat edenler 50 Bin TL krediden faydalanacaklar.

Bilindiği üzere, KOSGEB tarafından 50 bin TL üst limitli sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine talep çok yoğun olmuş ve krediye başvuran 244.980 işletmeden sadece 15.000 ‘i bu krediden yararlanabilmiştir.

Konuya ilişkin olarak teşkilatımız kredi başvuru süresi kısalığı ve başvuru yapanlarında krediden yararlanamaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar konfederasyonumuza iletilmiş olup, konu konfederasyonumuzca kredinin yenilenmesi ve başvuran tüm esnaf ve sanatkârların krediden yararlanabilmesi yönünde ilgili makamlara iletilmiştir.

Bu gelişmeler çerçevesinde kredi faiz desteklerinin 2017 yılında devam edeceği ve şartları taşıyan işletmelerin bu destekten yararlanabileceği açıklanmıştır.

Bu bağlamda KOSGEB tarafından bir kez daha KOSGEB veri tabanına kayıtlı güncel KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ’lere yine aynı şekilde 50 bin TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalan 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği verilecektir.

KOSGEB Sıfır Faizli işletme kredisi faiz desteğine yeni başvuru alınmayacaktır.

KOSGEB Sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine başvuruda bulunan fakat krediden yararlanamayan Esnaf ve Sanatkârlarımız Faydalanacaktır dedi.

Aksaray Haberleri Kars Emniyeti’nden 2 bin 300 üniversite öğrencisine terörle mücadele eğitimi

Aksaray Haberleri Yeşilay Kars Şubesi’nden 3 Aralık’ta anlamlı ziyaret: “Dünya güzellikler üzerine doğar”

Aksaray Haberleri Okan Fırat: “Birlikten güç, değişimden gelecek doğar”

Aksaray Haberleri Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma

Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği

Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Aksaray Haberleri MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021