Yerel Haberler - 18.08.2025 - 10:31
ANKARA-BHA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu NSosyal üzerinden yaptığı açıklamayla Engelsiz İşgücü Uyum Programının başladığını ilan etti.
“Engelleri Birlikte Aşıyoruz” mesajını paylaşan Bakan Işıkhan, engelli vatandaşların çalışma hayatına daha güçlü şekilde katılımı için desteklerin sürdüğünü belirtti. İstihdama katılım, iş gücüne uyum, becerilerin geliştirilmesi, hibe ve çeşitli desteklerin program kapsamında sağlandığını ifade etti.
Yeni program çerçevesinde, katılımcılara 14 günlük katılım için 15 bin 162 lira cep harçlığı ve SGK prim desteği veriliyor. Böylece engelli bireylerin istihdam sürecine teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Yeşil dönüşüm, sosyal hizmetler, kültürel ve tarihi etkinlikler ile kamu kurumlarının yürüttüğü destek faaliyetlerini de kapsayan programdan, yalnızca engelli bireyler değil, gerekli koşulları sağlamaları halinde anne ve babalar da yararlanabilecek.
Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi
Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı
Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular
Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama
Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı
Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı
Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021