Yerel Haberler - 16.07.2025 - 10:33
İSTANBUL-BHA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan “Başsavcıya tehdit” davasında oy çokluğuyla 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu, hedef gösterme suçundan ise beraat etti.
İmamoğlu’na bu ceza, 20 Ocak’ta katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili sözleri nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret”, “tehdit” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla açılan davada verildi.
Mahkemenin üçüncü celsesi, İstanbul Adliyesi’ndeki salonun yetersizliği gerekçesiyle Silivri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görüldü. Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.
Savunmasında yargılamanın Silivri’ye taşınmasını eleştiren İmamoğlu, “Yargılanmamızı bile olması gereken mahkemede yapamıyoruz.” ifadelerini kullandı. İmamoğlu daha önceki celsede benzer gerekçelerle duruşmaya katılmamıştı.
Duruşma sırasında savcı ile İmamoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı. Savcının “Bana bakarak konuşmayın.” uyarısına İmamoğlu, “Savcıya bakarak konuşmak yasak mı?” diyerek tepki gösterdi.
İmamoğlu, avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklu yargılanmasına da itiraz ederek, “Yargının siyasallaşmasına karşı mücadele veriyoruz.” dedi.
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı
Yerel Haberler Ankara’nın yeni yol haritası çizildi: 311 kritik karar
Yerel Haberler Kosova’dan Türkiye maçı öncesi iddialı mesaj: Şanslar eşit
Yerel Haberler Kumluca’da hortum seraları vurdu
Yerel Haberler Kars Emniyetinden gol yağmuru; yarı finaldeler!
Yerel Haberler Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021