Ekrem İmamoğlu soruşturmasında iddianame hazırlandı

Yerel Haberler - 04.02.2026 - 14:47

İSTANBUL-BHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen “siyasal casusluk” soruşturması tamamlandı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, tutuklu şüpheliler Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Hüseyin Gün ve Merdan Yanardağ hakkında “siyasal casusluk” suçundan iddianame düzenlendiği ve dava açıldığı bildirildi.

Soruşturmanın başlangıcı ve tespitler

Soruşturmanın, Temmuz ayında “casusluk” suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Gün hakkında yürütülen incelemelerle başladığı belirtildi. Savcılık açıklamasına göre, Gün’ün kriptolu haberleşme uygulamaları üzerinden iletişim kurduğu, farklı ülkelerde yaşanan iç karışıklıkların finansmanına yönelik faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Hüseyin Gün’e ait kriptolu telefon ve el yazısı dokümanların incelenmesi sonucunda, askeri mühimmat ve silahlara ait fotoğraflar ile İsrail’de askeri ya da siyasi alanda faaliyet gösterdiği değerlendirilen bazı kişilere ait pasaport fotoğraflarına ulaşıldığı kaydedildi. Ayrıca FETÖ mensupları ve bazı ülke konsolosluk görevlileriyle çok sayıda iletişim tespit edildiği bildirildi.

MASAK incelemesinde ise, herhangi bir ticari faaliyeti bulunmamasına rağmen Hüseyin Gün’ün hesaplarında yurt içi ve yurt dışı kaynaklı yüksek tutarlı para transferleri ile toplam 85 milyon liralık nakit çekim işlemi belirlendiği aktarıldı.

İddianamede yer alan değerlendirmeler

Savcılık açıklamasında, Hüseyin Gün’ün el yazısı notlarında yabancı istihbarat unsurlarına bilgi aktarımına ilişkin kayıtlar bulunduğu, FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden biriyle yüz yüze görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelere dair notlar aldığı ifade edildi.

Soruşturma kapsamında Gün’ün, Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyalarını yöneten Necati Özkan ile kriptolu haberleşme programları üzerinden iletişim kurduğu, bazı yazışmalarda kampanya süreçlerine ilişkin güvenlik uyarıları paylaştığının tespit edildiği belirtildi.

Başsavcılık, Ekrem İmamoğlu ve Hüseyin Gün arasında irtibat ve ortak buluşmalar bulunduğunu, 2019 yerel seçim sürecinde seçmen verilerine ilişkin analizler yapıldığı ve bu bilgilerin yabancı istihbarat servisleriyle paylaşıldığı iddiasına iddianamede yer verildiğini açıkladı.

Soruşturmada Merdan Yanardağ’ın da Hüseyin Gün ile çok sayıda iletişim ve yazışmasının tespit edildiği, seçim sürecinin basın ayağının organize edilmesine yönelik faaliyetlerde bulunduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

Öte yandan, Ekrem İmamoğlu ifadesinde Hüseyin Gün’ü tanımadığını, söz konusu yazışmalarla ilgisinin bulunmadığını beyan ederken, Hüseyin Gün’ün etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak üzere ifade verdiği, Merdan Yanardağ’ın ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Yerel Haberler IPARD III Programı’nda 95 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği

Yerel Haberler Dünya Gıda Günü’nde Kasapoğlu’ndan gıda güvenliği mesajı

Yerel Haberler Türkiye genelinde aranan şahıslara yönelik operasyonda 912 yakalama

Yerel Haberler Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

Yerel Haberler Gece müzeciliğinde ziyaretçi sayısı 1,3 milyonu aştı

Yerel Haberler Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

Yerel Haberler 6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

Yerel Haberler Alo Adalet 135, 81 ilde vatandaşların hizmetinde

Yerel Haberler Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

Yerel Haberler Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021