Yerel Haberler - 15.01.2026 - 5:57
ZONGULDAK – BHA
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Akgül, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Eğitim kurumlarının bu mücadelede önleyici ve koruyucu rolüne dikkat çeken Akgül, öğretmenler ve eğitim personelinin bilinçlendirilmesinin, çocukların ve gençlerin sağlıklı, güvenli ve bilinçli bir geleceğe hazırlanmasında belirleyici olduğunu ifade etti.
Program kapsamında; 2024–2028 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı, Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi doğrultusunda, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan personele yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından verildi.
Gerçekleştirilen eğitimlerle; bağımlılık türleri, risk faktörleri, erken fark etme yöntemleri ve önleyici yaklaşımlar ele alınarak, eğitim çalışanlarının farkındalık düzeylerinin artırılması ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflendi.
Yerel Haberler Yaşar Sarıkaya’dan Miraç Kandili Mesajı
Yerel Haberler Trafik cezalarını artıran düzenlemede 10 madde kabul edildi
Yerel Haberler MESAM’dan RATEM’e tarihi ziyaret
Yerel Haberler Yolcu treninin üzerine vinç devrildi: 32 ölü, 64 yaralı
Yerel Haberler ABD, Venezuela petrolünü piyasaya sürdü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021