Yerel Haberler - 28.02.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Açıklamada, İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan sürecin, İran’ın üçüncü ülkeleri hedef alan hamleleriyle yeni bir aşamaya geçtiği belirtilerek, yaşananların hem bölgenin geleceğini hem de küresel istikrarı tehlikeye atabilecek nitelikte olduğu vurgulandı.
Bakanlık, uluslararası hukuku ihlal eden ve sivillerin hayatını riske atan her türlü eylemden derin endişe duyulduğunu ifade etti. Şiddetin daha da tırmanmasına yol açabilecek provokatif adımların kınandığı açıklamada, “Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Sorunların askeri yöntemlerle değil, diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, Türkiye’nin arabuluculuk dahil olmak üzere yapıcı katkı sunmaya hazır olduğu bildirildi.
Ayrıca ilgili ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının güvenliğinin öncelikli olduğu belirtilerek, bu kapsamda gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.
Yerel Haberler Ağrı’da 15 Nisan Kurtuluş Koşusu yarışmaları yapıldı
Yerel Haberler Doğum izni ve sosyal medya düzenlemesi TBMM gündeminde
Yerel Haberler Kemal Kılıçdaroğlu, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı
Yerel Haberler Ağrı’da Zirai Kalkınma Çalıştayı düzenlendi
Yerel Haberler Şanlıurfa’da lisede silahlı saldırı: 7 kişi yaralandı
Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 336’ya yükseldi
Yerel Haberler Gaziantep’in “leblebili kıtır helvası” tescillendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021