Yerel Haberler - 29.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye 11. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür ederek, farklı ülkelerden katılım sağlayan misafirlere şükranlarını iletti. 20 Nisan’da başlayan ve 39 ülkeden 41 yarışmacının katıldığı organizasyonun finalinin Diyarbakır’da gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, yarışmacıları ve dereceye girenleri tebrik etti.
Konuşmasında hafızlık yolunun önemine değinen Erdoğan, bu yolun sabır, azim ve sebat gerektirdiğini vurgulayarak, Kur’an-ı Kerim’e gönül verenlerin “çok hayırlı ve bereketli bir yolda” olduklarını ifade etti. İslam düşünce tarihinde önemli isimleri anan Erdoğan, bu büyük şahsiyetlerin izinden gidilmesi gerektiğini söyledi.
Peygamber Efendimizin hadislerine de atıfta bulunan Erdoğan, çocukların “Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur’an kıraati” ile yetiştirilmesi gerektiğini aktardı. Kur’an okuyan, öğrenen ve öğretenlerin önemine işaret eden Erdoğan, yarışmaya katılan hafız ve karileri bir kez daha tebrik etti.
Yerel Haberler Doğum yardımı ödemeleri yatırıldı
Yerel Haberler ABB’den 8 ilçede erkenci fide desteği 268 çiftçiye toplamda 624 bin 120 adet erkenci sebze fidesi
Yerel Haberler Ttaşımacılıkta dijital devrim: rota sepetim
Yerel Haberler Suç örgütüne operasyon: 13 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Kavşakta can pazarı: Motosiklet sürücüsü başından yaralandı
Yerel Haberler Malatya’da TOKİ Karagöz Spor Kompleksi’nin temeli atıldı
Yerel Haberler Trendyol 1. Lig play-off finalinin adresi Konya oldu
Yerel Haberler Başkent’te vektör ve haşerelere geçit yok
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021