Borsadan Üyelerine 20 Milyon TL Kredi

Aksaray Haberleri - 12.11.2016 - 11:22

Kredi kullanımında zorlu bir süreçten geçen küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekli, düşük faizli kredilerle ‘Nefes’ bulacak.

Başkan Özkök, Aksaray Ticaret Borsası Üyelerinin ve KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB Destekli, “Nefes Kredisi” projesine Borsa olarak destek vereceklerini söyledi.

Aksaray Ticaret Borsası yine farkındalık yaratarak üyelerine kredi veriyor. Verilecek kredi hakkında bilgiler aktaran Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, KOBİ’lere kullandırılacak düşük faizli kredi için TOBB tarafından başlatılan çalışmada sona gelindiğine dikkat çekerek, 9.90 faiz oranıyla kullandırılacak krediler ile ilgili detaylı açıklamanın bu hafta içerisinde yapılacağı müjdesini verdi.

Başkan Özkök belirlenecek bankalara kaynak aktarımında bulunacak. Odalar ve Borsalar tarafından aktarılan kaynağın 10 katını da anlaşmalı bankalar ek kaynak olarak aktaracak ve kullandırılacak kredinin limiti belirlenmiş olacak” dedi.

Kredi Garanti Fonu da projenin içinde

Özkök açıklamasının devamında “Kamuyu ve özeli temsil eden birkaç banka ile anlaşma geçtiğimiz hafta sağlandı. Anlaşmalı bankaların desteğiyle kredi hacmi yine ilk aşamada 5 milyar liraya çıkacak. Krediler, Kredi Garanti Fonu’nun vereceği garanti ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış olacak” ifadelerine yer verdi.

2010’da da TOBB devreye girmişti…

2010 yılında da, reel sektörün desteklenmesi, uygun faiz ve limitlerle kredi kullanılmasının yaygınlaştırılması ve riskin tabana yayılması amacıyla TOBB ve Halkbank arasında yapılan protokol ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 3 milyar TL tutarında kredi olanağı sağlanmıştı. TOBB, KOBİ’lere kredi olarak kullandırılmak üzere Türkiye Halk Bankası’na 100 milyon TL tutarında mevduat kaynağı aktarmış ve aktarılan kaynak 8 ay boyunca KOBİ’lere kredi olarak kullandırılmıştı Türkiye Halk Bankası TOBB’un sağladığı 100 milyon TL mevduat kaynağına ek olarak 1 milyar TL orta vadeli nakit işletme ve 500 milyon TL gayri nakdi kredi ile ayrıca 1 milyar TL tutarında banka kaynaklı ihracat kredisi için fon ayırmıştı. TOBB kaynağının vadesi 12 ayda, aylık eşit taksitlerle geri ödenmiş, her bir firmaya asgari 10 bin TL, azami 40 bin TL kredi kullandırılmış, banka kendi kaynaklarından mevzuatında belirtilen limitler çerçevesinde kredi kullandırmakta serbest olmuştu. TOBB kaynağından kullandırılan kredinin aylık faiz oranı binde 8, yıllık yüzde 9.6 olmuştu. TOBB, bankanın kredilendirme ve teminatlandırma süreçleri içinde yer almamış, herhangi bir firma için referans olmamıştı.

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021