Boğaz’da erkek cesedi bulundu; kayıp yüzücü şüphesi!

Yerel Haberler - 20.01.2026 - 12:44

İSTANBUL-BHA

İstanbul Boğazı’nda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Görgü tanıklarının denizde hareketsiz bir kişiyi fark ederek ihbarda bulunması üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

İhbar sonrası Kuruçeşme açıklarına yönlendirilen Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, kıyıya vurmuş halde bulunan erkek cesedini denizden çıkardı. Cesedin üzerinde mayo olduğu belirlendi.

Kayıp yüzücü şüphesi

Yetkililer, çıkarılan cesedin Ağustos ayında düzenlenen 37. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sırasında kaybolan 30 yaşındaki Rus yüzücü Nikolai Svechnikov’a ait olabileceğini değerlendiriyor. Söz konusu yarış, 81 ülkeden 2 bin 820 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmiş, yarışma sırasında Svechnikov’un karaya çıkamadığı tespit edilmişti.

Yarışın ardından deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri tarafından Boğaz genelinde kapsamlı arama çalışmaları yürütülmüş ancak uzun süre herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.

Kıyıya çıkarılan ceset, kesin kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili olarak Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce başlatılan soruşturma kapsamında kamera kayıtları, hastane ve otel girişleri ile yarışa ait görüntüler incelenmişti.

Otopsi sonuçlarının ardından cesedin kimliğine ilişkin net bilginin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Yerel Haberler Fenerbahçe’de Muriqi dönemi yeniden başladı

Yerel Haberler MEB’den öğrencilere etkinlik haftası: Karne öncesi eğlenceli final

Yerel Haberler Elazığ’da ruhsatsız silah operasyonu: 5 tabanca ele geçirildi

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı

Yerel Haberler Adalar Belediyesi soruşturmasında 42 kişi adliyeye gönderildi

Yerel Haberler Sivas’ta Merkez Cami Külliyesine Güreş Salonu Projesi hayata geçirilecek

Yerel Haberler Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı

Yerel Haberler Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı

Yerel Haberler VNL’den Başkent Ankara’ya kalıcı voleybol mirası

Yerel Haberler Rize Personel Eğitim Merkezi’ne Kenan İpek’in adı verildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021