Beypazarı’nda renkli başlangıç: 2. Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali kortejle başladı

Yerel Haberler - 30.07.2025 - 9:08

YAŞAR TONBAK/ ANKARA-BHA

Beypazarı Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali, dün akşam düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Festival kapsamında, 12 farklı ülkeden gelen 18 halk oyunları ekibi ilçenin sokaklarında dans ederek coşkulu bir başlangıç yaptı.

Belediye önünde toplanan protokol üyeleri ve dansçı gruplar, Milli Egemenlik Caddesi üzerinden başlayarak Demirciler ve Dikiciler Sokak güzergâhını takip etti. Yürüyüş, Hanlarönü Meydanı’ndan Bankalar Caddesi’ne uzanarak festival sahnesinin bulunduğu alanda sona erdi. Renkli korteje vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festival alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, festivalin bölgesel kimliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu yıl Beypazarı’nda başlayan festivalimizi Güdül, Ayaş ve Nallıhan’ı da dâhil ederek Türkiye’de ilk kez bölgesel bir formata taşımanın gururunu yaşıyoruz. 18 halk oyunları topluluğu ve 500’ün üzerinde dansçıyla, farklı kültürleri aynı sahnede buluşturuyoruz. Müzik ve dans, sınırları aşan evrensel bir dildir. Bu festival sadece bir kültür etkinliği değil; aynı zamanda dostluğun, hoşgörünün ve ortak mirasımızın sembolüdür.”

Konuşmanın ardından sahneye çıkan dans grupları, ülkelerine özgü halk oyunlarını sergileyerek izleyicilere görsel bir şölen sundu. Festival kapsamında, Beypazarı’nın farklı noktalarında düzenlenen gösteriler gece boyunca devam etti.

Bugün de ilçede çeşitli sokak ve meydanlarda performanslarını sürdürecek olan halk dansları ekipleri, ardından sırasıyla Güdül, Ayaş ve Nallıhan ilçelerine geçerek gösterilerine bu bölgelerde devam edecek.

Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali, 2 Ağustos Cuma günü Hıdırlık Tepesi’nde gerçekleştirilecek büyük final gösterisiyle sona erecek.

Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor

Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova

Yerel Haberler İmamoğlu hakkında yargı mensuplarına yönelik sözleri nedeniyle yeni soruşturma

Yerel Haberler Ankara’nın yeni yol haritası çizildi: 311 kritik karar

Yerel Haberler Kosova’dan Türkiye maçı öncesi iddialı mesaj: Şanslar eşit

Yerel Haberler Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı

Yerel Haberler Hallerde fiyat ve vergi usulsüzlük ağı ortaya çıkarıldı

Yerel Haberler Çelik: İnsanlık ittifakıyla dünyamızı korumaya devam ediyoruz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021